sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Defect BMW inchidere centralizata

Seria 3 de la BMW,caroseria E46,are deseori probleme cu inchiderea centralizata.Aceste probleme apar pe baza uzurii unitatii de comanda,manifestandu-se prin blocare mecanismelor din usa pe pozitia inchis sau deschis.De asemenea problemele pot aparea la incuierea din cheie,masina refuzand sa incuie sau sa descuie usile.
Sa facem o mica descriere a sistemului de inchidere centralizata si functionarii acestuia.In fiecare usa,integrat in yala,exista un ansamblu de doua motorase electrice care actioneaza incuierea si descuierea.Blocarea se face in doua moduri:
cu securizare,adica la incuierea din exterierul masinii cu cheia.In acest caz sun actionate ambele motorase,yala fiind blocata atat din exterior cat si din interior.
fara securizare,in momentul in care masina este incuiata fara sistemul de alarma.In acest caz se actioneaza un singur motoras,la incuierea din interiorul masinii,sau cu contactul pe pozitia ON.Usa se va deschide din interior acum,prima actionare a manetei deblocand si a doua actionare deschizand usa.
Sistemul de incuiere fiind atat de complicat si consumand destula energie ptr actionarea motoraselor se defecteaza adesea.Releele care comanda inchiderea centralizata sunt defapt raspunzatoare de acst lucru.
Remedierea acestor probleme devine partea interesanta.

Ptr a remedia problema avem devoie de o surubelnita stea,o cheie tubulara de 10 si ceva cunostinte de electronica.Inchiderea centralizata este comandata de un modul aflat in spatele torpedoului.Acesta se demonteaza usor,avand vreo 6 suruburi.Modulul de comanda se vede intr-un lacas din plastic alb avand 3 mufe dreptunghiulare.Daca se desface modulul se pot extrage comenzile releelor si montate in exterior sau se pot inlocui.
Iata si cateva poze
























 




 Cele doua puncte marcate sunt comenzile releelor originale.Ptr verivicare se masoara cu voltmetrul fata de caroserie.Tensiunea trebuie sa fie ~12V scazand in 0V in momentul comenzii de incuiere respectiv descuiere.Lipind 2 fire pe acele puncte se scot comenzile in afara modulului si se monteaza 2 relee.Firele de comanda ptr motorasele usilor sun de culoare alba si albastru si ies pe mufa din dreapta modulului.Ele sunt separate ptr fiecare usa.Daca se taie firele ce ies din modul,motorasele pot fi comandate din exterior.


 Pentru astfel de reparatii ma puteti gasi in Bucuresti, ''La-Service'', service auto modern situat in zona Regie, in fata clubului Princess. Programul este de luni pana vineri intre orele 9 - 21. 

25 de comentarii:

motanellenes spunea...

am aceasta problema: din telecomanda nu se armeaza(inchide) masina dar merge sa o deschid + deschidere portbagaj. Din interiorul masinii merge sa o inchid deschid din butonul de langa avarii. Sunt nevoit sa imi inchid masina din cheie(butuc) de fiecare data. Ce e de facut?

Unknown spunea...

buna seara o mare rugaminte,am un bmw 325i e46 2002 am cumparat o alrma thunder si de 3 zile ma chinui sa gasesc unde sa leg cele 2 fire de la alarma alb si alb nergru la modulul confort al masini .are 3 mufe dar nu stiu la care mufa si ce pini trebuie sa leg firele. multumesc o seara buna. crysmaryo@gmail.com

Unknown spunea...

Vin la inchiderea centralizata inchis si deschis. Se leaga impreuna de firul galben cu dunga rosie

Unknown spunea...

De inchis se inchide si din cheie si din buton dar de deschis se deschide doar cu cheia si numai usa soferului!la comanda de inchis deschis fiind in masina se aude comanda in releu dar nu se deschide! Daca m-ar putea ajuta as fi recunoscator! VIBER WHATS AP 00306999907788

Unknown spunea...

Am și eu un BMW X3 din 2oo8 închiderea centralizată functiona mam pus să resetez cheia și am resetato cu totul că nu mai funcționează deloc (nu se închide nici nu se deschide doar când sunt in mers se inchid toate usile) cei de facut??? Dacă stie cineva multumesc..

Unknown spunea...

Salut am un bmw 318i e46 coupe din 2000 și nu pot sa blochez usile deloc nici telecomanda nici din yala nici cel din interior situat lângă cel de avari se aude ca ar bloca usile dar nu se blochează dacă mar putea ajuta cnv mulțumesc

Unknown spunea...

Salut am si eu o problema cu centralizatu e vorba de un e46 318d problema e imi coboară geamurile singure acum nici sa inchid/deschid nu mai merge din telecomanda am schimbat un alt modul de confort dar degeaba,i sa mai întîmplat cuiva problema asta

Anonim spunea...

PUNETI UN TESTER SI VEDETI EROAREA? APOI SE FACE CEVA, POATE FI SI CEL SECOND>NOU< DEFECT, RELEE ADUC SI MONTEZ EU, SAU SCHIMB ACUMULATORI LA CHEIE E46 SI REINITIALIZEZ CHEILE DACA MODULUL ESTE FARA EROARE ALBA IULIA
MARIUS OPRITA

Unknown spunea...

Salut scuze daca deranjez.stiu ca a fost de mult, dar nu mi-ai putea spune și mie dacă ai rezolvat și cum. Mulțumesc

Unknown spunea...

Am un e 46 din 2000,de o săptămână nu mai merg geamurile si nici nu se mai încuie,dar dacă o încui din înăuntru de la buton,se deschide cu cheia de afară. Care ar putea fi problema?

Unknown spunea...

Salut am un e46 an 2003 si imi. Merge inchiderea daca introduc doar cheia in usa dar automat din cheie nu imi merge cineva o zis ca am acumulatorul descarcat sau bateria dusa din cheie ce sa fie cum. Pot rezolva

Unknown spunea...

Aceeasi problema o am si eu daca ai reusit sa remediezi problema lumineazama si pe mine

Unknown spunea...

0770287682 wapp

Unknown spunea...

SALUTĂRI AM SI EU UN E46 DIN 2001 SI NU MI SE DESCIDE PORTBAGAJUL NUMA DACA DESCHID CU CHEIA DACA MA POATE CINEVA AJUTA MULTUMESC.!

Unknown spunea...

Am si eu un e46 din 1999..nu imi mai merge martori din bord la semalizari,faza lungă,nu imi mai merge stergatoarele nici geamurile si nici radioul....inchiderea centralizata imi merge...sa fie oare calculatoru de comfort?Daca ma poate ajuta cineva care a mai pățit

Bezoo15 spunea...

Salut. Problema mea este că masina se incuie singura cand si cand, nu mereu. Nu inteleg ce poate fi

Unknown spunea...

Salut am si eu problema cu inchiderea ju merge din telecomanda doar sa bag cheia in butuc si butonu de langa avari merge incuie si descuie am resetat si alte telecomenzi da degeaba

Unknown spunea...

Salut am si eu o problema la un bmw e60.in timp cu circul cu ea sau stationez mi se blochează si se deblocheaza usile ce problemă ar putea fi.

Unknown spunea...

Ai resolvat probleme asta ca si eu am patit la fel si nuj ce are?? Ma poti ajuta 0784316365

Unknown spunea...

Sall ai rezolvat problema??

Unknown spunea...

Ai rwzolvat problema?

Anonim spunea...

Salut, am si eu aceeasi problema cu inchiderea la un bmw x3 f25.Toate usile au ramas pe inchis, singura usa care se deschide din cheia de metal este cea a soferului, iar de inchis se inchide din telecomanda ea si portbagajul (portbagajul se si deschide din telecomanda).se aude cum ca ar actiona si pe inchidere dar nu se intampla nimic, nici ma ar de la butonul din interior, usa soferului o inchide si atat, de descuiat nimic.ma poate ajuta cineva cu un sfat va rog, unde sa merg sa rezolv problema? In Bucuresti ar fi de preferat 0748893784.Multumesc!

Anonim spunea...

Salut am și eu un e60 nu încue nici nu descue dar motorul se pornește de la buton se încue se descue carear fi problema ! cheea am verificato merge !mulțumesc

radu spunea...

Ai rezolvat problema?

radu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.